Tuetut lomat

Tuetut lomat tarjoavat virkistysmahdollisuuksia niille, jotka eivät voi sairauden aiheuttamien esteiden, taloudellisten tai sosiaalisten syiden vuoksi käyttää tarjolla olevia palveluja sellaisenaan. Lomilla voi rentoutua, tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia, saada uusia virikkeitä ja osallistua yhteiseen ohjattuun toimintaan.

Kullakin lomaviikolla on mukana joko vertaisohjaaja koko lomajakson ajan tai Neuroliiton järjestötyöntekijä kahden päivän ajan lomajakson alussa. Käytettävissä on myös lomapaikan vapaa-ajan ohjaajapalvelut.

Huomattavasti päivittäistä apua tarvitsevien on huolehdittava itse henkilökohtaisesta avustajasta.

Päätöksen tuetun loman myöntämisestä tekee Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (MTLH). Lomat rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. STEAN:n ohjeiden mukaan lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein. Jos hakijalle myönnetystä edellisestä lomatuesta on alle kaksi täyttä kalenterivuotta, on hakijalla karenssi.

Vuoden 2019 lomat

Neuroliiton jäsenistölle on ollut tarjolla täksi vuodeksi seitsemän tuettua lomajaksoa. Vuoden 2019 lomilla omavastuuosuus on 20 € / vrk (alle 17 v. lapsilta ei omavastuuosuutta). Lomilla on täysihoito.

Lomat aikuisille

Voimaa vertaisuudesta – omatoimisten aikuisten loma sisältää yhteistä ohjattua ohjelmaa, johon jokainen voi osallistua oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti.

  • Rokua kylpylähotelli 8.9. – 13.9.2019
    Hakuaika päättyy 8.6.2019

Voimaa vertaisuudesta – apua tarvitsevien aikuisten loma sisältää yhteistä lomaohjelmaa, johon jokainen voi osallistuja omien voimavarjojen ja jaksamisen mukaan. Lomalaisten erityistarpeet on huomioitu majoituksessa (esteettömyys, apuvälineet), lomakohteen henkilöstössä sekä lomaohjelmassa. Lomakohteesta on saatavilla yleisavustusta esim. siirtymisissä ja ruokailuissa. Mikäli lomalla tarvitaan kokonaisvaltaisempaa apua, tulee hakijan hakeutua lomalle omaisen / läheisen tai oman avustajan kanssa.

  • Härmän kylpylä 22.9. – 27.9.2019
    Hakuaika päättyy 22.6.2019

Lomat lapsiperheille

Voimaa vertaisuudesta – omatoimisten lapsiperheiden lomat sisältävät yhteistä ohjelmaa, eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa, vanhemmille suunnattuja ryhmäkeskusteluja sekä perheen 1–3 v. lapsille maksutonta lastenhoitopalvelua yhteensä 4 x 2 tuntia.

  • Kylpylähotelli Vesileppis, Leppävirta 9.6. – 14.6.2019 Hakuaika päättynyt
  • Vuokatin urheiluopisto 17.2. – 22.2.2019 
  • Rokua kylpylähotelli 24.2. – 1.3.2019 
  • Kuortaneen urheiluopisto 3.3. – 8.3.2019 

Hae lomalle viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkua

A) sähköisesti osoitteessa www.mtlh.fi > Lomajaksohaku
Huomioi, että sähköistä hakemusta ei voi palata täydentämään myöhemmin, eikä sitä voi tallentaa omalle koneelle. Hakijalle jää hakemuksesta tunnistenumero joka on sama kuin hakemusnumero. Ota tämä numero talteen, jos/kun otat MTLH:hon yhteyttä ja haluat täydentää hakemustasi.

B) postitettavalla lomakkeella
Hakulomakkeen voi tilata MTLH:n lomasihteeriltä, p. 010 2193 460, lomat@mtlh.fi tai järjestösuunnittelija Sirpa Vuorenmaa-Hiltonilta, p. 0400 976 742, sirpa.vuorenmaa-hilton@neuroliitto.fi.

Huomioi, että puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä. Sirpalta voi myös pyytää tarvittaessa apua lomakkeen täyttämisessä.

Lisätietoja

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
p. 010 2193 460
www.mtlh.fi

Neuroliitto ry
Sirpa Vuorenmaa-Hilton, järjestösuunnittelija
p. 0400 976 742 / sirpa.vuorenmaa-hilton@neuroliitto.fi

Tuetut_lomat_2019 -esite

Logo