Oppaat

Neuroliitto julkaisee asiantuntijoiden kirjoittamia oppaita neurologisiin sairauksiin liittyvistä aiheista. Oppaat pyrkivät edesauttamaan sairastuneen hyvää arkea.

Kognitio

Opas kertoo MS-tautiin mahdollisesti liittyvistä kognitiivisista oireista, niiden yleisyydestä, luonteesta ja olemassa olevista apukeinoista.

 Lataa opas tästä

 

 

 

 

CADASIL-tauti

Sopiva yhdistelmä asiantuntijoiden alustusta ja kertomuksia CADASIL-tautia sairastavien omasta elämästä.

 Lataa opas tästä

 

 

 

 

Helposti nieltävä

Monipuolinen opas nielemisvaikeuksista kärsiville sekä heidän ruokailustaan huolehtiville. Sisältää ruoanvalmistusohjeita ja annoskuvia, sekä vinkkejä ruoan nieltävyyden parantamiseen ja riittävän energiansaannin turvaamiseen.

Lataa opas tästä

 

MS-tauti ja ravinto

Opas sisältää tietoa ravinnosta MS-tautiin sairastuneelle. Oppaasta saa hyödyllisiä vinkkejä ja ohjeita terveellisemmän ruokavalion ylläpitämiseksi. Etenkin MS-tautiin liittyvien oireiden vaikutus ruokailutottumuksiin on huomioitu.

Lataa opas tästä

 

 

Seksuaalisuus

Tietoa seksuaalisuudesta ja neurologisen sairauden vaikutuksista siihen. Opas keskittyy erityisesti MS-taudissa esiintyviin oireisiin, mutta oppaasta hyötyvät myös muut neurologisia sairauksia sairastavat.

Lataa opas tästä

 

 

Uupumus

Voimakas uupuminen on MS-taudille tyypillinen oire. Opas kertoo, miten uupumus ilmenee ja mitkä ovat sen erityispiirteet. Oppaan avulla saa myös tietoa siitä, miten voi itse vaikuttaa uupumukseen ja mistä siihen voi hakea apua.

Lataa opas tästä

 

 

 

Työelämän taitekohdissa

Opas selkeyttää vaihtoehtoja, joita sairastuneella on työkyvyn heikentyessä sekä työssä ollessa että työtä hakiessa.

Lataa opas tästä

Logo