Harvinaisten sairauksien päivä

Harvinaisten sairauksien päivää vietetään la 29.2.2020.

Kansainvälistä Harvinaisten sairauksien päivää vietetään maailmanlaajuisesti vuosittain helmikuun lopussa. Karkausvuonna 2020 päivää vietetään jo kolmattatoista kertaa. Kampanjan tavoitteena on saada harvinaisten asioille laajaa näkyvyyttä.

Harvinaisten sairauksien luento to 27.2.

Harvinaisten sairauksien päivän luentotilaisuus järjestetään Helsingissä to 27.2. Tilaisuuden teemana ovat eurooppalaiset harvinaissairauksien osaamisverkostot (European Reference Networks, ERN).

Luentoa on mahdollista seurata myös etäkatsomoissa, joiden järjestelyissä ovat mukana paikalliset jäsenyhdistykset ja ja harnes-kerhot. Etäkatsomossa pääset tutustumaan muihin lähelläsi asuviin henkilöihin, jotka sairastavat harvinaista neurologista sairautta sekä harnes-kerhojen toimintaan. Etäkatsomoista ja niiden sijainneista on tulossa lisätietoa alkuvuodesta!

Harvinaismessut la 29.2. Helsingissä

Harvinaiset-verkosto järjestää kaikille avoimet Harvinaismessut 29.2.2020 Musiikkitalossa, Helsingissä. Ohjelmassa on asiantuntijaseminaari, tietoiskuja harvinaiskentän ajankohtaisista aiheista sekä yhdistysten harvinaistoiminnan esittelyä.

Tavoitteena on koota harvinaissairaat, läheiset, sote-alan ammattilaiset, potilasjärjestöjen ja harvinaisyhdistysten edustajat sekä kaikki muut asiasta kiinnostuneet saman katon alle tapaamaan toisiaan ja tutustumaan harvinaisteemoihin ja -toimijoihin.

Harvinaisyhdistykset toivotetaan tervetulleiksi tapahtumaan ja kertomaan omasta toiminnastaan. Tietotoripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Messujen lisäksi järjestetään alueellisia tapahtumia yhteistyössä yliopistosairaaloiden harvinaissairauksien yksiköiden ja potilasjärjestöjen sekä harvinaisyhdistysten kanssa. Harvinaismessujen seminaariin voi osallistua verkkovälitteisesti alueellisissa tilaisuuksissa tai omalta laitteelta. Tapahtumista päivitetään tietoa Harvinaiset-verkoston verkkosivuille.

Somekampanjointia harvinaisista neurologisista sairauksista

Harvinaisten sairauksien päivän vietetään myös sosiaalisessa mediassa niin  kansainvälisellä somekampanjalla kuin Neuroliiton harvinaisten neurologisten sairauksien kampanjalla. Lisätietoa tulossa!

Kirsi Asula, erikoissuunnittelija
p. 040 753 3055 | kirsi.asula@neuroliitto.fi

Teemapäivä Harvinaiset-verkoston sivuilla
Teemapäivän kansainväliset sivut

Neuroliitto on kulkenut samaa matkaa harvinaisten kanssa jo yli 25 vuotta!

Alla voit tutustua joihinkin  harvinaisten hyväksi otettuihin askeliin.

1991 STM nimittää Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen harvinaisten neurologisten sairauksien resurssikeskukseksi

1993 Harnes-jäsenyydet mukaan MS-liittoon

1994 Ensimmäiset vertaistukijat

1995 Syringomyelia- ja Polyradikuliitti-oppaat