Harvinaisten sairauksien päivä

Harvinaisten sairauksien päivää vietetään to 28.2.2019. Kansainvälisenä teemana on terveys- ja sosiaalipalveluiden yhteensovittaminen.

Harvinaisten sairauksien luennot teemapäivänä

Teemapäivänä eli to 28.2.2019 klo 17–20 järjestetään luentotilaisuus, jota pääsee seuraamaan joko paikan päällä Tampereella tai etäkatsomoissa: Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Riihimäellä, Turussa ja Vaasassa.  Tilaisuudessa neurologi Johanna Palmio luennoi harvinaisista neurologisista sairauksista ja psykologi Jan-Henry Stenberg sopeutumisesta krooniseen sairauteen. Lisäksi ohjelmassa on kokemuspuheenvuoro.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät klikkaamalla tästä. Ilmoittaudu mukaan 14.2. mennessä.

Tilaisuuksista vastaavat Pirkanmaan neuroyhdistys, Sanofi Genzyme sekä Neuroliitto. Etäkatsomoiden osalta järjestelyissä ovat mukana myös paikallisia yhdistysaktiiveja ja harnes-ryhmiä.

Somekampanja #ShowYourRare helmikuun ajan

Harvinaisten sairauksien päivän viettoa jatketaan myös sosiaalisessa mediassa kansainvälisellä somekampanjalla. Kasvomaalauskampanja pyörii koko helmikuun 2019 ajan hastagilla #ShowYourRare. Ota kuva kampanjataulun kanssa tai katso muut osallistumisvinkit kampanjaesitteestä.

Tietotoreja yliopistollisissa sairaaloissa 27.2.–6.3.

Harvinaiset-verkosto järjestää yhteistyössä yliopistosairaaloiden harvinaisyksiköiden kanssa kaikille avoimia ”Harvinaisten tietotoreja” yliopistollisten sairaaloiden tiloissa. Ohjelmassa on lyhyitä tietoiskuja harvinaissarauksien ajankohtaisista aiheista ja yhdistysten harvinaistoiminnasta.
Tietotoriviikon paikkakunnat ovat Helsinki, Kuopio, Oulu, Tampere ja Turku. Kunkin paikkakunnan toripäivät ja aikataulun löydät Harvinaiset-verkoston sivulta.

Kirsi Asula, erikoissuunnittelija
p. 040 753 3055 | kirsi.asula@neuroliitto.fi

Teemapäivä Harvinaiset-verkoston sivuilla
Teemapäivän kansainväliset sivut

Neuroliitto on kulkenut samaa matkaa harvinaisten kanssa nyt jo 25 vuotta!

Alla voit tutustua joihinkin  harvinaisten hyväksi otettuihin askeliin.

1991 STM nimittää Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen harvinaisten neurologisten sairauksien resurssikeskukseksi

1993 Harnes-jäsenyydet mukaan MS-liittoon

1994 Ensimmäiset vertaistukijat

1995 Syringomyelia- ja Polyradikuliitti-oppaat