facebook pixel

Yhdistysaktiivin työkalupakki

Työkalupakki tarjoaa ajankohtaista tietoa, ohjeita ja työkaluja yhdistystoiminnan tueksi. Suurin osa sisällöstä on tarkoitettu vain yhdistysaktiiveille ja suojattu käyttäjätunnuksella sekä salasanalla. Kun avaat suojatun sivun, järjestelmä pyytää tunnukset automaattisesti.

Mistä saan tunnukset työkalupakkiin?

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia Yhdistysaktiivin työkalupakkiin, mutta toimit aktiivisesti omassa yhdistyksessäsi esimerkiksi puheenjohtajana, sihteerinä, ryhmän- tai kerhonohjaajana, jäsen- tai liikuntavastaavana tai muussa vastuutehtävässä, voit pyytää tunnukset Ville Keskiseltä. Ilmoita viestissäsi nykyinen tai tuleva roolisi yhdistyksessä.

Uloskirjautuminen

Sivustolla ei ole erillistä uloskirjautumisnappia. Jos käytät omaa tietokonettasi, voit vain sulkea sivun. Järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos tietyn ajan kuluessa.

Jos käytät julkista konetta (esimerkiksi kirjastossa), muista lopuksi tyhjentää selaushistoria ja sulkea kaikki istunnot. Näin varmistat, ettet jää kirjautuneeksi sivuille.

Muista kirjautua ulos myös ennen kuin siirryt tekemään ostoksia Neuroliiton verkkokaupassa.

Ajankohtaista tietoa yhdistyksille

Lomakausi on alkanut järjestötyöntekijöillä
  • Yhdistysaktiivien neuvonta: tauolla 7.7.–27.7.2025
  • Sote-palveluneuvonta: tauolla 14.–27.7.2025
  • Harnes-neuvonta: tauolla 14.6.–20.7.2025
  • Liikuntaneuvonta: tauolla 4.7.–3.8.2025
  • Oikeudellinen neuvonta: tauolla 19.6.–27.7.2025

Jäsenasioita hoidetaan koko kesän ajan sähköpostitse: jasenasiat@neuroliitto.fi ja puhelimitse 040 714 9733 ma–pe klo 12–16.

Tekoälyavustaja apuna tiedon haussa myös työkalupakissa

Neuroliiton verkkosivuilla käyneet ovat varmasti huomanneet, että sivuston alalaitaan on ilmestynyt tekoälyavustaja ”Neuroliitto Chat”, jota voi käyttää apuna tiedon etsinnässä verkkosivuilta. Tekoälyavustaja palvelee yhdistyskäyttäjiä myös yhdistysaktiivin työkalupakissa. Tekoälyavustajaa voi käyttää työkalupakissa kirjautumalla ensin työkalupakkiin. 

Tekoälyavustajan kommunikointi-ikkuna avautuu sivunäkymän alalaidassa.

Kun etsit tietoa työkalupakista ja kirjoitat tekoälyavustajalle kysymyksiä, niin käytä selkeitä ja kokonaisia lauseita.

Koska tekoälyavustaja on vasta kehittymässä, niin toivomme yhdistyskäyttäjien testaavan sitä työkalupakissa. Toivomme avustajan antamista vastauksista myös palautetta, jota voi antaa vastauksen alla olevista peukkusymboleista. Palaute auttaa tekoälyavustajaa kehittymään paremmaksi. Huom! Näin alkuvaiheessa tekoälyavustajan antamat vastaukset voivat olla puutteellisia.

Työkalupakissa tehdään muokkauksia kesällä

Tiedoksi kaikille yhdistysaktiivin työkalupakin käyttäjille, että työkalupakissa tehdään muokkauksia kesän aikana. Tavoitteena on tehdä työkalupakista käyttäjäystävällisempi vuoden loppuun mennessä.

Muokkauksen yhteydessä mm. Materiaalipankki erillisenä osiona poistetaan työkalupakista, mutta sen sisältämät dokumentit säilyvät edelleen työkalupakissa. Dokumentit tallennetaan dokumentin aihetta vastaavan osion sisälle. Esimerkiksi jäsenjärjestöavustukseen liittyvät lomakkeet eivät ole enää materiaalipankissa vaan ne löytyvät Jäsenjärjestöavustus -osion sisältä.

Anna palautetta: Maailman MS-päivä 2025

Maailman MS-päivä 2025 – Anna palautetta

Maailman MS-päivää vietettiin perjantaina 30.5.2025. Suomessa kampanjoitiin toukokuun ajan tunnuksella #VarmuuttaHuomiseen. Tänä vuonna nostimme esiin tutkimustyön tärkeyttä ja keräsimme varoja MS-taudin tutkimukseen. Samalla jaoimme tietoa MS-taudista.

Nyt on aika antaa palautetta!

Mitä mieltä olit tämän vuoden #VarmuuttaHuomiseen-teemasta ja kampanjasta? Mitä Neuroliiton tuottamia aineistoja hyödynsitte yhdistyksenne viestinnässä? Millaista toimintaa haluaisitte järjestää ensi vuoden Maailman MS-päivänä?

Muun muassa näihin kysymyksiin kaipaamme vastauksia palautekyselyssämme:
link.webropol.com/s/mmsp2025-yhdistykset. Vastaathan kyselyyn heinäkuuhun mennessä, kiitos!

Muistuta jäseniä e-laskun mahdollisuudesta jäsenmaksun maksamiseen

Tilaa e-lasku jäsenmaksun maksamiseen

E-lasku on sähköinen lasku, joka toimitetaan verkkopankkiisi. Verkkopankissa voit tarkistaa laskun ennen maksamista ja laskut pysyvät tallessa verkkopankin arkistossa.

  1. Ellet vielä käytä e-laskua verkkopankissa, tee e-laskusopimus omassa verkko- tai mobiilipankissasi. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi valikoista kohta ”E-laskut”, ”E-laskusopimukset” tai ”Tilaa ja hallitse e-laskuja”.
  2. Hae laskuttaja nimellä Neuroliitto → valitse laskuttajaksi NEUROLIITTO RY Jäsenmaksu tai lehtimaksu, jotta maksu kohdistuu järjestelmässä oikein jäsenmaksujen tilille. Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen liittyvät tiedot, jotka löytyvät paperisesta laskusta.
  3. Tämän jälkeen saat laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi. Ilmoitus e-laskusta näkyy verkkopankkisi etusivulla tai mobiilipankin sisääntulonäkymässä.
  4. Tarkista laskun sisältö ja hyväksy se eräpäivään mennessä. Voit valita e-laskuun myös automaattisen veloituksen, jolloin erillistä hyväksyntää ei tarvita.

E-laskun hyödyt

  • Kun lasku toimitetaan suoraan verkkopankkiisi, laskun tiedot ovat automaattisesti oikein, eikä näppäilyvirheitä tapahdu.
  • Laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi. E-lasku sisältää aina myös sähköisen kopion varsinaisesta laskusta.
  • Maksaminen on helppoa ja laskun voi vastaanottaa missä vain, tarvitset ainoastaan nettiyhteyden ja pankkitunnukset.
  • E-lasku on sinulle maksuton.
  • E-lasku on paperittomana ympäristöystävällinen vaihtoehto.
Näin valtuutat yhdistyksen Suomi.fi-palvelussa

Suomi.fi -ohjeet yhdistyksen valtuuttamisesta

Yhdistykset käyttävät Suomi.fi-valtuuksia siihen, että yhdistyksen edustajat voivat hoitaa yhdistyksen asioita erilaisissa digitaalisissa asiointipalveluissa. Yhdistykset antavat valtuuksia esimerkiksi erilaisten tukien ja avustusten hakemiseen sekä veroasioiden hoitoon.

Valtuuksia annetaan joko yksin tai yhdessä. Yhdistyksen puolesta valtuuksia voivat antaa tyypillisesti joko puheenjohtaja yksin tai yhdistyksen nimenkirjoittajat yhdessä.

Valtuuksien omatoiminen antaminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista Suomi.fi-valtuuksissa esimerkiksi yhdistyksen nimenkirjoitussäännön vuoksi tai sen takia, ettei yhdistyksen edustajalla ole vahvan tunnistautumisen välineitä kuten pankkitunnuksia. Jos yhdistys ei voi antaa valtuuksia Suomi.fi-valtuuksissa, se voi tehdä ja lähettää valtuushakemuksen Digi- ja väestötietovirastolle. Tällöin valtuudet tulevat voimaan aikaisintaan, kun Digi- ja väestötietovirasto on käsitellyt hakemuksen.

Katso lisätietoa Suomi.fi-sivuilta, mistä löydät myös vastauksia ja ohjeita usein kysyttyihin kysymyksiin yhdistysten valtuuttamisesta.

Verottajan ohjeet yhdistyksen valtuuttamiseen

Muun muassa yhdistyksen maksamien palkkioiden ja niihin liittyvien työnantajakulujen hoitaminen sähköisesti onnistuu, kun yhdistys hakee Suomi.fi-valtuuttamispalvelussa nimenkirjoittajille valtuuttamisvaltuudet. He puolestaan voivat hakea asiointivaltuudet esim. yhdistyksen taloudenhoitajalle, joka käytännössä hoitaa veroasiat tulorekisterissä.

Et tarvitse Suomi.fi-valtuutta yhdistyksen veroasioiden hoitamiseen, jos yhdistysrekisteriin on merkitty, että olet yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja tai sinulla on nimenkirjoitusoikeus yksin.

Verottajan ohjeen valtuuksien hakemiseen ja valtuuttamiseen yhdistyksessä löydät verohallinnon sivuilta.

Yhdistysaktiivien koulutukset ja tapaamiset Neuroliiton tapahtumakalenterista

Neuroliiton tapahtumista löydät tiedot tapahtumakalenterista (tapahtumat.neuroliitto.fi). Kalenterista löydät myös yhdistysaktiiveille tarkoitetut vertaistapaamiset, tietoiskut ja koulutukset. Tutustu ja ilmoittaudu mukaan!

Tutustu Neuroliiton tapahtumiin.