facebook pixel

Muistilista MS-tautia sairastavan asiakkaan liikuntaneuvontaan

30.11.2022
Kategoriat: Uutinen

Liikuntaneuvonnan muistilistat ovat tukimateriaalia liikunta- tai terveysalan ammattilaisille liikuntaneuvonnan asiakastyöhön. Muistilistat on tuotettu liikuntaneuvonnan toteuttamisen tueksi sellaisten asiakkaiden kanssa, joilla on jokin diagnoosipohjainen terveysongelma.

UKK-instituutti on laatinut liikuntaneuvonnan muistilistoja yhteistyössä kansanterveys- ja potilasjärjestöjen kanssa. Neuroliiton kanssa laadittiin muistilista MS-tautia sairastavan asiakkaan liikuntaneuvontaan.

Muistilistasta saavat tukea sekä aloittelevat että kokeneet ammattilaiset

Aloittelevaa ammattilaista muistilista voi ohjata liikuntaneuvonnassa huomioiden samalla asiakkaan sairauden mukanaan tuomat seikat, jotka vaikuttavat hänen liikkumiseensa.

Kokeneemmalle ammattilaiselle lista voi toimia muistin virkistykseksi esimerkiksi silloin, kun ei ole vähään aikaan kohdannut asiakasta, jolla on kyseinen sairaus.

Eteneminen liikuntaneuvonnan muistilistalla tapahtuu asiakkaan mukaan, prosessi etenee hänen ehdoillaan. Tavoitteena ei ole käsitellä kaikkia muistilistan asioita yhdellä tapaamiskerralla.

Lue lisää