facebook pixel

Järjestötyöntekijät

Neuroliiton järjestötyöntekijät tukevat jäsenyhdistyksiä tarjoamalla asiantuntevaa neuvontaa ja koulutusta yhdistystoiminnan tueksi. He myös suunnittelevat tapahtumia ja toimintaa yhdessä yhdistysten sekä ryhmien kanssa, palvellen yhdistysten jäseniä.

Järjestöpäällikkö

Eila Niemi

Järjestöpäällikkö vastaa jäsenyhdistyksille ja niiden vertaisryhmille tarkoitetuista järjestöpalveluista, kuten jäsenjärjestöavustuksesta, järjestökoulutuksesta sekä järjestötoimintaan kohdentuvista hankkeista. Häneen voi olla yhteydessä myös yhdistyksen toimintaan liittyvissä ohjaus- ja neuvontakysymyksissä.

Järjestöpäällikkö on järjestöasiantuntijoiden, harnes-erikoissuunnittelijan ja palveluasiantuntijoiden lähiesihenkilö. Lisäksi hän osallistuu liiton valtakunnalliseen verkosto- ja sidosryhmätyöhön.

Järjestösuunnittelijat

Neuroliiton järjestöasiantuntijat

Neuroliiton järjestöasiantuntijat tukevat jäsenyhdistyksiä monipuolisesti toiminnassa, hallinnossa ja vertaisryhmätyössä. He tarjoavat hallinnollista neuvontaa, toiminnan ohjausta sekä perehdyttävät ja kouluttavat luottamushenkilöitä, aktiivitoimijoita ja vapaaehtoisia. Lisäksi järjestöasiantuntijat huolehtivat liiton järjestötoimintaan ja -palveluihin liittyvästä tiedottamisesta, jotta jäsenyhdistykset pysyvät ajan tasalla.

Jäsenyhdistykset voivat ottaa yhteyttä kehen tahansa järjestöasiantuntijaan. Tarvittaessa sovimme tiimissä, kuka hoitaa asian.

Anni Malkamäki

Järjestösuunnittelija Anni Malkamäki.

Sari Raitakari

  • p. 0400 976 741
  • Järjestöpalvelut jäsenyhdistyksille: järjestökoulutusten ja Sivis-tuntien koordinointi, toimintaohjeen laadinnan tuki yhdistyksille
  • Vertaistukijoiden koulutus ja tuki
Kuva järjestösuunnittelija Sari Raitakarista.

Kuvassa: Sari Raitakari

Ville Keskinen

  • p. 0400 976 740
  • Järjestöpalvelut jäsenyhdistyksille: Yhdistysaktiivin työkalupakki, yhdistysten vaikuttamistoiminnan ja vammaisneuvostoedustajien tuki
  • Vaikuttajapaneelin koordinointi
Kuva järjestösuunnittelija Ville Keskisestä.

Kuvassa: Ville Keskinen

Maaria Lillberg

  • p. 0400 976 718maaria.lillberg@neuroliitto.fi
  • Kielet: suomi, ruotsi
  • Järjestöpalvelut jäsenyhdistyksille: Sääntöuudistuksen tuki yhdistyksille
  • Ruotsinkieliset tapahtumat, tuetut lomat, kokemustoimijat
Kuva järjestösuunnittelija Maaria Lillbergistä.

Kuvassa: Maaria Lillberg

Erikoissuunnittelija Kirsi Asula: valtakunnalliset harvinaisyhdistykset

  • p. 040 753 3055
  • Järjestöpalvelut jäsenyhdistyksille: Mitokondrioyhdistys, Suomen Chiari- ja syringomyeliayhdistys, Suomen Fabry-yhdistys, neuroyhdistysten harnes-vertaistukiryhmät
Harnes-erikoissuunnittelija

Kirsi Asula, erikoissuunnittelija

Erikoissuunnittelija tekee yhteistyötä liiton valtakunnallisten harvinaisyhdistysten (Mitokondrioyhdistys, Suomen Chiari- ja Syringomyeliayhdistys, Suomen Fabry-yhdistys) sekä neuroyhdistysten kanssa, esimerkiksi harnes-vertaisryhmien parissa.

Harvinaista neurologista sairautta sairastavat ja heidän läheisensä voivat olla yhteydessä harnes-erikoissuunnittelijaan, joka ylläpitää harnes-verkostoja, kartoittaa vertaistukimahdollisuuksia sekä välittää sairauskohtaista tietoa. Harnes-erikoissuunnittelija järjestää myös seminaareja, jotka ovat useimmiten diagnoosikohtaisia.

Lisäksi erikoissuunnittelijan toimenkuvaan kuuluu sidosryhmäyhteistyö, muun muassa Harvinaiset-verkoston kanssa.

Lakimies

Anu Aalto

Lakimies tarjoaa neuvontaa jäsenyhdistyksille yhdistyslain käytännön soveltamisesta sekä yhdistyksen sääntöjen tulkinnasta. Neuvonta voi koskea esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Milloin jäsen tai hallituksen jäsen on esteellinen päätöksenteossa?
  • Kuka voi olla ehdolla hallitukseen, ja pitääkö hänen olla yhdistyksen jäsen?
  • Miten ylimääräinen kokous kutsutaan koolle?
  • Miten henkilö valtuutetaan toimimaan yhdistyksen puolesta?
  • Yhdistyksen sääntöjen merkitys ja niiden soveltaminen toiminnassa, kuten kokouskutsut jäsenille, joilla ei ole sähköpostia, hallituksen jäsenen vaihtuminen, yhdistyksen suuret hankinnat ja nimenkirjoitusoikeudet.

Ratkaisu voi löytyä lainsäädännöstä, mutta usein juridinen näkökulma on vain osa kokonaisuutta. Tarvittaessa lakimies tekee yhteistyötä muiden järjestötyöntekijöiden kanssa kokonaisvaltaisen ratkaisun saavuttamiseksi.

Neuroliiton lakimies antaa oikeudellista neuvontaa myös MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville sekä heidän läheisilleen kysymyksissä, jotka liittyvät sairastamiseen.

Liikuntasuunnittelija

Riitta Lehtonen

Neuroliiton liikuntasuunnittelija auttaa yhdistyksiä esimerkiksi uusien liikuntaryhmien ideoinnissa, avustushakemuksen teossa sekä kannan ottamisessa liikuntapaikkojen esteettömyyteen ja apuvälineisiin. Liikuntasuunnittelija koordinoi yhdistysten liikuntavastaavien valtakunnallisia tapaamisia, joissa edistetään yhdistysten liikuntatoiminnan kehittämistä.

Liikuntasuunnittelija tekee yhteistyötä myös ammattilaisten, oppilaitosten sekä muiden vammais- ja kansanterveysjärjestöjen kanssa edistääkseen sairastavien edellytyksiä harrastaa monipuolisesti liikuntaa. Valtakunnan tasolla liikuntasuunnittelija seuraa opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntaohjeistuksia, sekä on mukana erilaisissa soveltavaa- ja terveysliikuntaa kehittävissä ja kantaaottavissa ryhmissä tuoden esille sairastavien tarpeet.

Liikuntasuunnittelija neuvoo lisäksi sairastavia sopivan liikuntaharrastuksen ja -paikan löytämisessä.

Työelämäasiantuntijat

Tuomas Kukkola ja Marju Teinikivi

Yhdistykset voivat kutsua asiantuntijan jäseniltaansa tai muuhun tilaisuuteensa kertomaan työelämän asioista. Työelämäasiantuntija voi myös auttaa yhdistyksiä kehittämään omaa työelämään ja opiskeluun liittyvää toimintaa sekä luomaan paikallisia verkostoja näissä asioissa.

Työelämäasiantuntijoiden työssä keskeisintä on sairastuneille annettava neuvonta työllistymisen, opiskelun tai työssä jatkamisen tukikeinoista. Työelämäasiantuntijat järjestävät myös työ- ja opiskeluteemaisia vertaistapahtumia ja koulutuksia.

Lisäksi työelämäasiantuntijat osallistuvat vaikuttamistoimintaan vammaisten ja osatyökykyisten työllisyyden edistämiseksi Suomessa.

Palveluasiantuntijat

Timo Klaavu ja Kaisu Lähteenmäki

Palveluasiantuntijoilta voi pyytää sosiaaliturva-aiheisen luentokeskustelun yhdistyksen tai sen alaisuudessa toimivan vertaisryhmän tai kerhon jäseniltaan. Luentokeskustelut pidetään pääsääntöisesti Teams-yhteydellä.

Palveluasiantuntijat ovat yhteydessä yhdistyksiin järjestäessään Tietopäiviä yhdistyksen toimialueella. Tällöin yhdistyksen kanssa sovitaan Tietopäivän teemoista ja yhteisestä tiedottamisesta, jotta tavoitetaan asiasta kiinnostuneet osallistujat.

Tietopäivien lisäksi palveluasiantuntijat järjestävät vuosittain verkkoluentoja ja tietoiskuja eri aiheista.

Palveluasiantuntijoiden keskeisin työ on sairastuneille annettava ohjaus ja neuvonta, joka koskee sosiaali- ja terveyspalveluita, etuuksia sekä hakemusten täyttämistä.