Käytännön yhdistysasiat

Tämän aihealueen alasivuille on koottu yhdistyksen jokapäiväiseen toimintaan liittyvää tietoa. Klikkaa kiinnostavaa otsikkoa sivupalkissa ja tutustu aiheisiin tarkemmin!

Alla olevien linkkivinkkien kautta löydät eri tahojen julkaisemia yhdistystoiminnan käsikirjoja.

Tietoa muualla

KansalaisAreena ry on koonnut internetsivuilleen vapaaehtoistoiminnan tietopankin.

Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistyksen ylläpitämään Jelli-järjestötietopalveluun on koottu mm. yhdistystoiminnan oppaita, työkalupakkeja ja menetelmiä verkossa.

OK-opintokeskuksen sivuilta löytyy tietoa ja verkkomateriaalia mm. koulutuksesta, kulttuurista ja erilaisista hankkeista.

Yhdistystoiminnan avaimet on Kansan Sivistystyön Liiton julkaisema verkko-opas.

Yhdistystieto-verkkopalvelusta löytyy ohjeita, vinkkejä, ideoita ja toimintamalleja yhdistystoimintaan.

Valtakunnallisen vammaisneuvoston sivuilla on tietoa vammaisia koskevasta lainsäädännöstä.

Julkaisuja

Yhdistystoiminnan käsikirja
Kari Loimun kirjoittamasta käsikirjasta on ilmestynyt 4. uudistettu painos. Kirjaa voi tiedustella WSOYProsta anu-hannele.massinen@sametti.fi

OK-opintokeskus on julkaissut yhdistystoiminnassa hyödyllisiä käsikirjoja vaikuttamisesta, tiedottamisesta ja johtamisesta. Tietoa julkaisuista löytyy Siviksen sivuilta.

ASPAn kehittämisprojekteissa on tuotettu toimintamalleja ja aineistoja vapaaehtois- ja vertaistoiminnan kehittämiseen ja toteuttamiseen. Vapaaehtoistoimintaa tarkastellaan näissä malleissa osallistumisen ja verkostoitumisen näkökulmasta. Projektin loppuraporttiin voi tutustua osoitteessa aspa.fi.

Logo