facebook pixel

Vuoden Neurologi -palkinto Aki Hietaharjulle

7.11.2022
Kategoriat: Uutinen

Neurologipäivillä jaetaan arvostettu Vuoden Neurologi -palkinto neurologian erikoislääkärille, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut erikoisalansa kehitykseen. Palkinto myönnettiin osastonylilääkäri, dosentti Aki Hietaharjulle, joka on huipputason diagnostikko, hoitava lääkäri, tutkija ja opettaja.

Vuoden Neurologiksi valittu Aki Hietaharju työskentelee osastonylilääkärinä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Hänen pitkä ammatillinen uransa kattaa potilastyön ohella tutkimusta, opetustyötä, koulutusta sekä kansainvälisiä luottamustehtäviä. Tärkeintä Hietaharjulle on kuitenkin ollut työ potilaiden parissa.

– Pyrin kuuntelemaan potilasta tarkasti ja käytän paljon aikaa esitietojen keräämiseen. Haluan rakentaa luottamuksellisen suhteen, jotta voimme yhdessä lähteä etsimään ratkaisua, Aki Hietaharju kuvailee.

Hietaharju on erikoistunut harvinaisiin neurologisiin sairauksiin, ja hänet tunnetaan huipputason diagnostikkona. Oikean diagnoosin löytäminen voi silti vaatia salapoliisin työtä.

– Harvinaissairauksien kohdalla voi olla kyse sairauksista, joita on vain muutamia tapauksia maailmassa. Silloin tarvitaan kliinisen tutkimuksen, kuvantamisen ja kokeiden lisäksi myös ammatillista verkostoa. Yhteistyö eurooppalaisen osaamisverkoston kanssa on vahvistumassa, Hietaharju kuvailee.

Aki Hietaharju pohjaa lääkärin työnsä vahvaan tieteelliseen osaamiseen. Hän on tehnyt tieteellistä tutkimusta mm. neuropaattisesta kivusta, harvinaissairauksiin liittyvistä kipuoireista, sidekudostautien neurologisista ilmenemismuodoista sekä leprasta.

Lisätiedot

Suomen Neurologisen Yhdistyksen pj. professori Reetta Kälviäinen, reetta.kalviainen@uef.fi
Neurologipäivien tiedottaja Marjo Tiitto, marjo.tiitto@tiittomedia.fi