facebook pixel

Osallistu tutkimukseen ja jaa kokemuksesi jalkaterveyteen liittyen

31.10.2023
Kategoriat: Tutkimus
Kengät jaloissa kävelemässä polulla.

Turun yliopiston hoitotieteen laitos etsii MS-tautia sairastavia aikuisia haastateltavaksi tutkimukseen, joka keskittyy MS-tautia sairastavien henkilöiden alaraajaterveyden hoitoon ja palveluihin liittyviin kokemuksiin.

Tutkimuksen tarkoitus

Tutkimuksentavoitteena on kuvata MS-tautia sairastavien henkilöiden kokemuksia alaraajaterveyden hoidosta ja saatavilla olevista palveluista. Tutkimuksessa selvitetään alaraajaterveyden merkitystä haastateltaville sekä tapoja alaraajaterveyden hoidon parantamiseen.

Kuka voi osallistua?

Tutkimukseen etsitään 15–25 osallistujaa, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:

  • Olet aikuinen (yli 18-vuotias)
  • Sairastat MS-tautia
  • Puhut suomea
  • Olet halukas jakamaan kokemuksiasi tutkimuksessa

Miten voit osallistua?

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, lähetä sähköpostia tutkijalle 30.11.2023 mennessä (riitta.rosio@utu.fi).

Haastattelut toteutetaan marras-joulukuun aikana joko kasvotusten Turun seudulla tai Teams-yhteydellä. Haastattelun kesto on noin 30–60 minuuttia.

Mitä haastattelussa kysytään?

Haastattelussa kysytään omia tapojasi hoitaa jalkojasi, mitkä tekijät edistävät tai estävät itsehoitoa sekä millaista hoitoa ja tukea koet tarvitsevasi jalkaterveytesi ja laajemmin alaraajaterveytesi ylläpitämisessä ja edistämisessä.

Miksi osallistua?

Tutkimukseen osallistumisesta ei ole tutkittavalle itselleen suoraan hyötyä. Tutkimuksella kerättävällä tiedolla voidaan kehittää MS-tautia sairastavien potilaiden jalkaterveyden palveluita.

Lisätiedot