Kansainvälinen konferenssi lasten MS-taudista ammattilaisille 23.10.

9.10.2020
Kategoriat: Tilaisuus

Lasten MS-tauti tunnetaan kansainvälisenä ilmiönä, mutta Suomessa se on huonosti tunnettu ja tunnistettu. Suomen MS-rekisteristä löytyy noin 160 MS-tautia sairastavaa, jotka ovat saaneet diagnoosin alle 18-vuotiaana. Lisäksi rekisterissä on noin 300 sellaista henkilöä, jotka ovat saaneet diagnoosin 18–20-vuotiaana. Tällä hetkellä alle 18-vuotiaiden sairastavien tarkkaa lukumäärää ei tiedetä, mutta arvioiden mukaan heitä olisi noin 40. Varhaisella diagnoosilla ja hoidon aloittamisella voi olla suuri merkitys lapsen pärjäämiselle arjessa sekä koulussa.

Neuroliiton MukSut-hankkeessa tavoitteena on tiedon lisääminen lasten MS-taudista: järjestämme lokakuun 23. päivänä kansainvälisen digitaalisen konferenssin, joka on tarkoitettu neurologeille, lastenlääkäreille, kolmannen sektorin asiantuntijoille sekä muille ammattilaisille, jotka työskentelevät neurologisten sairauksien kanssa.

Focus on Pediatric MS -konferenssin puhujina nähdään lasten MS-taudin huippuasiantuntijoita eri puolilta maailmaa. Tapahtuma järjestetään verkossa laadukkaalla Brella-alustalla, joka mahdollistaa luentojen seuraamisen lisäksi myös verkostoitumisen osallistujien kesken. Konferenssin juontajana on Kirsi Alm-Siira. Tilaisuuden tallenne on osallistujien nähtävillä kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen.

Konferenssin yhteistyökumppaneina ovat Merck, Novartis, Roche ja Sanofi.

Focus on Pediatric MS International digital conference 23 October. For pediatric doctors, neurologists and those specialising on neurology, MS nurses, other helth care professionals.