facebook pixel

Joulukeräys 2022: Tuetaan yhdessä ikääntyvien pitkäaikaissairaiden toimintakykyä

14.11.2022
Kategoriat: Uutinen
Joulupalloja Neuroliiton väreissä.

Neuroliitto kerää vuosittain varoja tärkeisiin kohteisiin. Tänä vuonna keräämme varoja ikääntyvien MS-tautia ja harvinaista neurologista sairautta sairastavien toimintakyvyn tukemiseen. Keräysvaroilla luomme liikkumiseen kannustavien ohjevideoiden sarjan yli 65-vuotiaille sairastaville.

Liikkuminen ja liikunta ovat tärkeitä paitsi fyysiselle hyvinvoinnille myös henkiselle jaksamiselle. Neurologinen sairaus ja ikä voivat yhdessä alentaa toimintakykyä huomattavasti. Sairastavalla voi olla myös käytössään liikkumisen apuvälineitä kuten kävelykeppi, rollaattori tai pyörätuoli.

Toimintakyvyn heikkenemisen ja apuvälineiden myötä heille on tärkeää tarjota räätälöityä ohjausta ja tukea. Pienelläkin motivaatiolla ja selkeillä ohjeilla voi olla suuri merkitys. Niillä voidaan lisätä liikettä, vaikka vähäistäkin, mukaan arkeen.

Lahjoittamalla annat kipinän ikääntyville pitkäaikaissairaille liikunnan riemun löytämiseen. Samalla olet mukana tukemassa pitkäaikaissairaiden hyvinvointia.

Rauhallista joulun odotusta sinulle ja läheisillesi!

Neuroliitto ry

Juha-Pekka Erälinna, puheenjohtaja

Helena Ylikylä-Leiva, toimitusjohtaja

Valitse oma tapasi auttaa

1. Tee lahjoitus tilille

Voit päättää itsellesi parhaiten sopivan tukisumman, pienikin lahja auttaa.

  • Tilinumero: FI88 5710 0420 7349 15
  • BIC: OKOYHFIHH
  • Maksun saaja: Neuroliitto ry
  • Viitenumero: 777 773

2. Soita kätevästi keräyspuhelimeen

Kun soitat keräyspuhelimeen, lahjoituksesi (10,10 €) veloitetaan puhelinlaskussasi. Lahjoita soittamalla numeroon 0600 9 2622 (10,10 €/puhelu + pvm).

3. Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Osoitteesta neuroliitto.fi/kuukausilahjoittaja saat ohjeet lahjoittajaksi ryhtymiseen.

Keräyslupa: RA/2020/1444.

 

”Pyrin keräämään liikettä niin paljon kuin pystyn”

Mirja Nerg, 84, on sairastanut MS-tautia jo yli 40 vuoden ajan. Liikunta on aina ollut osa hänen arkeaan, eikä sairastuminen tuonut siihen muutosta. Sairastumisensa jälkeen Mirja on arkiaktiivisuuden lisäksi ylläpitänyt monipuolisesti toimintakykyään osallistumalla paikallisen neuroyhdistyksen retkille, käsityökerhoon ja liikuntakerhoihin.

Mirja liikkuu edelleen päivittäin, mutta se ei ole enää ongelmatonta. Toimintakyvyn heikentyessä Mirja on aktiivisesti ottanut selville, miten hän voisi edelleen jatkaa liikuntaharrastustaan.

– Olen ollut mukana erilaisissa jumpissa. Kun en enää pystynyt nousemaan lattialta ylös, siirryin tavallisesta jumpasta tuolijumppaan. Kun metsässä liikkuminen muuttui hankalaksi, aloin liikkua lähiympäristössä. Tarvittaessa apunani on rollaattori tai keppi.

– Pyrin keräämään liikettä niin paljon kuin pystyn. Petaan pedin, tiskaan ja hoidan muut arkipäivän askareet. Käyn kävelyllä päivittäin, satoi tai paistoi.

Mirja pitää tärkeänä kunnon, lihasvoiman ja tasapainon harjoittamista. Hän tekee viikoittain kotona tuoli- ja keppijumppaa. Mirjalla on käsi- ja jalkapainot, joilla hän harjoittelee fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti. Lisäksi hän tekee erilaisia tasapainoharjoitteita.

Mirja lähettää terveisensä muille sairastaville: ”Lähde liikkeelle! Huomaat voivasi paremmin, kun olet liikkunut.”

Mirja Berg, 84 v. ulkoilee päivittäin. Tukena on joko rollaattori, keppi tai kävelysauvat. Hän lähettää terveisensä muille sairastaville: Lähde liikkeelle! Huomaat voivasi paremmin, kun olet liikkunut.