facebook pixel

Hyvää Fabry-kuukautta!

6.4.2023
Kategoriat: Uutinen

Kuvassa Samira, 24 vuotta kertoo: Koska Fabryn oireet ovat näkymättömiä, ihmiset eivät ymmärrä kohtaamiani hankaluuksia. Minun oletetaan olevan kunnossa, koska näytän terveeltä. Yritän olla herättämättä huomiota, mutta on myös tärkeää kertoa tästä taudista.

Huhtikuu on omistettu Fabryn taudille. Maailmanlaajuista Fabryn taudin tietoisuuskuukautta vietetään tänä vuonna teemalla Fabry Heroes, Fabry-sankarit. Tavoitteena on ymmärryksen lisääminen tästä harvinaissairaudesta.

Kuukauden aikana ihmiset ympäri maailman jakavat sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan elämästä Fabryn taudin kanssa aihetunnisteella #FabryHeroes. Fabry-sankareilla on yllään supersankarin maski, joka symboloi rohkeutta, periksiantamattomuutta ja voimaa.

Seuraa keskustelua, tykkää, jaa ja kommentoi julkaisuja ja postaa oma tarinasi! Vertaisen tarina antaa tukea ja toivoa muille Fabryn kanssa eläville.

Fabryn tauti on harvinainen, perinnöllinen rasva-aineenvaihdunnan sairaus. Fabry-diagnoosi on Suomessa reilulla sadalla henkilöllä. Valtakunnallinen Suomen Fabry-yhdistys on Neuroliiton jäsenyhdistys.

Kampanjan organisoi kansainvälinen Fabry-verkosto FIN. Kaikkiin Fabry-tarinoihin sekä verkoston toimintaan voit tutustua kampanjasivustolla täällä. Sivuston kielenä on englanti.