Avaimessa asiaa genomitiedosta, työkyvystä ja seksuaalisuudesta

6.4.2018
Kategoriat: Avain,Uutinen

Vuoden toinen Avain-lehti on ilmestynyt, teemanaan terveysteknologia. Aihetta tarkastellaan genomitiedon näkökulmasta: miten teknologia on avannut ihmisen perimän ja miten se vaikuttaa muun muassa MS-taudin ja harvinaisten neurologisten sairauksien tutkimukseen, diagnostiikkaan ja hoitoon.

Lisäksi puhutaan erikoissairaanhoidosta verkossa, työn muokkaamisesta ja työkyvystä sekä seksuaalisuudesta. Lehdessä alkaa myös uusi juttusarja, Ihon alla, jossa tavataan MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastavia ja kuullaan heidän suhteestaan omaan kehoonsa sairastumisen jälkeen.

Avain on Neuroliiton julkaisema, valtakunnallinen neurologinen aikakauslehti. Se ilmestyy kuusi kertaa vuodessa ja lähetetään liiton 10.000 jäsenelle.

Valikoituja artikkeleita voi lukea Avaimen arkistossa.