facebook pixel

Äänestyspaikoilla pieni ele -keräys vammaisille ja pitkäaikaissairaille

3.3.2023
Kategoriat: Uutinen

pieni ele -keräys

Pitkäaikaissairaita ja vammaisia voi tukea lahjoittamalla pieni ele -vaalikeräykseen eduskuntavaalien äänestyspaikoilla. Keräyspisteet lippaineen löytyvät äänestyspaikoilta ympäri Suomen vaalien aikana 22.–28.3. ja 2.4.2023.

Lahjoituksen tekeminen on ollut monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän perinne 116 vuoden ajan. Lahjoituksilla saadaan konkreettista apua monille erilaisille ja eri ikäisille ihmisille, joilla on vamma tai pitkäaikaissairaus. Apu koskettaa myös perheitä ja läheisiä. Vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat usein pienituloisia, joten kaikki hyvät asiat tuovat parempia hetkiä arkeen.

pieni ele -vaalikeräys perustuu 15 järjestön väliseen yhteistoimintaan. Myös Neuroliitto on keräyksessä mukana. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin kunnissa ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Lipaskerääjät ovatkin keräyksen sielu. Erikoisuutena on, että suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaaja eli vammainen tai pitkäaikaissairas.

Keräyksessä mukana olevissa järjestöissä lahjoituksia käytetään muun muassa kuntoutuksen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan tai esimerkiksi neuvontaan, vertaistukiryhmiin sekä virkistystoimintaan.

Neuroliitto käyttää saamansa keräystuotot vastasairastuneille ja heidän läheisilleen jaettavan infopaketin tuottamiseen sekä nuorten sairastuneiden vertaistapaamisen Kytkennän järjestämiseen. Lisäksi varoja käytetään neurologisia sairauksia sairastavien liikunnan edistämiseen järjestämällä lajikokeiluja, tuottamalla liikuntaa koskevia ohjeita ja tukemalla jäsenyhdistysten paikallistason verkostoitumista urheiluseurojen kanssa liikunnan toteuttamiseksi.

Tutustu lisää pieniele.fi